Marian kantaesitys on 14. toukokuuta

Ensimmäinen suomenkielinen oratorio Neitsyt Mariasta ensi-iltaan Tampereella

Maria-oratoriota harjoiteltiin maanantaina Pispalan kirkossa. Solisteina kuvassa Sanna Ketola ja Heikki Hattunen.

Harjun Kamarikuoro, Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO, solistit ja urkuri kantaesittävät uuden kirkkomusiikkiteoksen Pispalan kirkossa Tampereella lauantaina 14. päivä toukokuuta kello 19. Maria-oratorion on säveltänyt Janne Salmenkangas ja libreton on kirjoittanut Elisa af Hällström.

Harjun seurakunnan tuottamaa esitystä on jouduttu pandemian takia siirtämään muutamaan kertaan. Ennalta ostetut ohjelmat käyvät tulevaan esityspäivään sellaisenaan.

Maria-oratorio on fiktiivinen teos, jonka tapahtumat ja henkilöt ovat tunnistettavissa Raamatusta. Musiikissa on yhtymäkohtia impressionismiin ja jälkiromantiikkaan. Säveltäjän innoittajana on ollut myös Annukka Laineen Maria-maalaus Pispalan kirkon triptyykissä.

Harjun Kamarikuoro ja TASO tekevät Maria-oratoriossa ensi kertaa yhteistyötä, ja kaikkiaan esiintyjiä on 70. Ensemblessa ovat mukana Harjun seurakunnan kanttorit sopraano Sanna Ketola (Maria), baritoni Janne Salmenkangas (Jeesus) ja altto Tarja Laitinen (Elisabet). Suomen Kansallisoopperasta produktiossa vierailee tenori Heikki Hattunen (Gabriel). Baritoni Juha-Jaakko Käpynen laulaa Joosefin roolin. Pispalan barokkiurkuja soittaa kanttori Elina Peura. Esityksen johtaa kuorokapellimestari Heikki Liimola.

Aiemmin Neitsyt Mariasta on tehty vain ranskaksi nimikko-oratorio, Jules Massenetin La Vierge (1880). Pispalassa nyt esitettävä Maria-oratorio tulee saataville Näytelmäkirjastoon.

MARIA-ORATORIO

Pispalan kirkko 14.5. klo 19

Harjun Kamarikuoro, Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri, Elina Peura, Sanna Ketola, Heikki Hattunen, Janne Salmenkangas, Tarja Laitinen, Juha-Jaakko Käpynen

Johtaa Heikki Liimola

Ohjelma ovelta tuntia ennen 20/15 €

Lisätietoja: Harjun seurakunta, johtava kanttori Tarja Laitinen p. 050 330 6942, tarja.laitinen@evl.fi

Harjun Kamarikuoro Facebookissa

Maria-oratorio valmistuu -blogi

Tuotanto: Harjun seurakunta