Maria-oratorio kirkon juhlilla

Kirkon juhlat 17.5.–19.5. on musiikin suurta juhlaa! Festivaaleille saapuu kuoroja ympäri Suomen.

Harjun kamarikuoro on mukana Maria-oratoriossa, joka esitetään Kirkon juhlilla Aleksanterin kirkossa. Maria-oratorio on fiktiivinen teos, jossa näkökulma on ensisijaisesti Jeesuksen äidin.

Tuoreen kirkkomusiikkiteoksen esittävät Harjun Kamarikuoro, Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO, solistit ja urkuri. Maria-oratorion on säveltänyt Janne Salmenkangas ja libreton on kirjoittanut Elisa af Hällström.

🌸Maria-oratorio🌸
La 18.5. klo 18–19.30
Aleksanterin kirkossa

Vapaa pääsy!

Tuleva konsertti

Tampereen tuomiokirkko 24.3.2024 klo 19

Harjun Kamarikuoro esittää palmusunnuntaina Heinrich Schützin Johannes-passion ja sitä täydentävää kuoromusiikkia Arvo Pärtiltä, Eero Väätäiseltä, Erkki Tuppuraiselta, T.I. Haapalaiselta ja Hristo Dantchevilta.

Jasper Leppänen – evankelista
Juho Sten – Jeesus
Janne Salmenkangas – Pilatus

Johtaa Heikki Liimola

Käsiohjelma 20/15€      

Kuoronjohtaja Heikki Liimola kertoo Schützin Johannes-passion yhteydestä J.S. Bachin passioihin:  ”Konserttimme keskiössä on Heinrich Schützin Johannes-passio, joka on sävelletty solisteille ja kuorolle. Teoksessa ei ole mukana lainkaan instrumentteja. Kaikki muutkin konsertin teokset lauletaan a cappella eli säestyksettöminä.

Schützin passiot ovat olleet J.S.Bachille tärkeitä hänen suunnitellessaan omia passiosävellyksiään. Bachin Johannes-passiossa on kuultavissa useita yksityiskohtia, jotka ovat saaneet vaikutteita Schützin sävellyksistä. Bachin passioissa kertovan evankeliumitekstin lisäksi on kuoron laulamina koraaleita ja solistien laulamia aarioita, jotka keskeyttävät hetkeksi evankeliumin kertomuksen aihetta pohdiskelevilla ja ja osin kommentoivilla itsenäisillä tekstisisällöillään tai tuttujen aiheeseen liittyvien koraaleiden teksteillään. Schützin passioissa näitä vastaavia elementtejä ei ole, mutta on mahdollista, että Schützin passion eri kohdissa on esitetty joitakin muita tekstimotetteja, psalmeja jne.

Toteutamme palmusunnuntain konsertissa Johannes-passion ”Bachin tapaan” eli siten, että sekä Arvo Pärtin ortodoksistyyliset sävellykset että suomalaisten säveltäjien tekstimotetit, ortodoksiset sävellykset ja säkeistölaulut toimivat Johanneksen evankeliumin tapahtumien ohessa pohdiskelevina, rukoilevina ja kommentoivina elementteinä. Lisäksi ne tuovat kertomukseen lyhyet otteet sekä Matteuksen että Luukkaan evankeliumeista.”